antolik

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je televízia stratou času?

Televízia je dnes neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Veľa ľudí si už bez pozerania televízie nevie predstaviť príjemne strávený večer. Ja s tým však nesúhlasím. Chcete vedieť prečo?
Poznáme to všetci. Je večer, po náročnom dni. Jediné, po čom túžime je sadnúť si do pohodlného kresla a odpočinúť si. Pritom si zapneme televízor, aby sme zistili, či tam nie je niečo zaujímavé. Tí šťastnejší, ktorí majú rozšírenú ponuku programov, si väčšinou nájdu program, ktorý ich zabaví alebo niečomu novému priučí. Hovorím najmä o rôznych zahraničných programoch.

Ale na slovenských televíznych kanáloch niečo podobné nečakajte. Najčastejšie totiž na nich narazíte na americké akčné seriály a kriminálky, béčkové zahraničné aj slovenské filmy a v neposlednom rade rôzne slovenské seriály a sitcomy. Je síce pekné, že slovenské televízie podporujú aj domácich tvorcov, ale s kvalitou týchto programov je to už horšie.

Samozrejme, nie je to až taká tragédia. Občas sa v TV programe objaví aj niečo zaujímavé, čo si zaslúži našu pozornosť. Ak však nič také nenájdeme, sú tu aj iné možnosti odpočinku. Môžme si pustiť dobrý film na DVD, alebo namiesto sledovania televízie radšej vziať do ruky knihu a prežiť príbehy, ktoré v TV nezažijeme.

televízia | stály odkaz

Komentáre

  1. Včera sa mi podarilo
    dostať sa po pol roku k televízoru (v práci - heh) tak som začal pozerať Norimberský proces na STV2 - náhodou ma to zaujalo... vydržal som po Himmlerov výsluch... ale to nebolo televízorom, to bolo tým dokumentom... nejako na to nemám žalúdok v poslednom čase.
    TV nemám a pravdupovediac mi ani nechýba. Asi to bude tým že mi ho nahradil počítač (tak isto ako rádio, písací stroj, diár a poštu... občas telefón). Ešte som sa nedopracoval k tomu aby som sa zbavil počítača... to je silnejšia závislosť ;)
    publikované: 03.10.2011 14:01:13 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014